Team Up & Reform Netizens – Outdoor Fantastic Fun TURN OFF

Team Up & Reform Netizens – Outdoor Fantastic Fun
TURN OFF

În perioada 01.09.2017 – 31.08.2019, în instituţia noastră se implementează proiectul de parteneriat strategic în domeniul școlar – proiecte doar între școli, cu titlul “Team Up & Reform Netizens – Outdoor Fantastic Fun” – acronim TURN OFF, număr de referinţă: 2017-1-PL01-KA219-038446_4, proiect finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+.

Acest proiect a apărut din necesitatea rezolvării unei probleme comune şi anume utilizarea excesivă a telefoanelor mobile şi a calculatorului de către elevi, cu efecte negative asupra sănătăţii fizice şi mentale a acestora. Prin acest proiect ne dorim conştientizarea elevilor cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos şi să le oferim alternative de petrecere a timpului liber.

Parteneri:
– Liceum Ogolnoksztalcace im. Stefana Czarnieckiego, POLONIA – coordonatorul parteneriatului
– Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu”, ROMANIA
– Collège Visitation La Berlière, BELGIA
– Strenču novada vidusskola, LETONIA

Obiectivul general:
Conștientizarea elevilor cu privire la necesitatea schimbării obiceiurilor de petrecere a timpului liber, în special a folosirii excesive a telefoanelor mobile, care ar putea fi în detrimentul sănătății fizice și mentale a elevilor, și oferirea de alternative de petrecere a timpului liber.

Obiective specifice:
• dezvoltarea competențelor lingvistice ale elevilor și profesorilor;
• îmbunătățirea condiției fizice și mentale a elevilor;
• promovarea unui stil de viață sănătos;
• dezvoltarea competenței interculturale și promovarea atitudinilor de toleranță, deschidere și înțelegere între elevi și profesori.
• promovarea egalităţii de şanse la educaţie pentru elevii din grupurile defavorizate

Grupul ţintă
Cuprinde 25 de elevi, selectați pe baza interesului manifestat și a competențelor de limbă engleză, cu respectarea principiului egalității de șanse.

Produse finale:
• Ghid de utilizare în siguranță a Internetului
• Revistă electronică a proiectului
• Album foto
• Bancă de date cu scenarii de lecţii
• Jurnalul proiectului pe staţiul Etwinning

Principalele activităţi
• formarea echipei de proiect
• elaborarea planului de implementare
• selecţia grupului ţintă
• desfăşurarea activităţilor conform planului de implementare
• concurs pentru logo-ul proiectului
• reuniuni transnaționale de proiect
• schimburi pe termen scurt a unor grupuri de elevi
• lucrul la produsele finale
• monitorizare, evaluare, diseminare

Echipa de proiect

HULUŢĂ AURORA – coordonator proiect
DARIE VASILICA – membru
OLARIU NIŢU LORELA – membru
IOSUB NELIA – membru
IFTEMIE TAMARA – membru
FILIUŢĂ GINA – membru
PURICE FRANCISCA– membru
ENE ALINA – membru
SÂRBU DIANA – membru
ZURAN LUMINITA – membru
CIRLAN DOINA – membru
MIHAILA TINCA – membru

 Imagini de la activităţile proiectului

Prima activitate transnațională de învăţare din cadrul proiectului ”TURN OFF” s-a desfășurat în perioada 22-26 ianuarie 2018, la şcoala parteneră, Liceum Ogolnoksztalcace im. Stefana Czarnieckiego, din localitatea Nisko, Polonia. Din şcoala noastră au participat elevii: Batistă Diana, Butnaru Alexandru – Iulian, Dranga Andrei – Cornel, Ioniţă Estera – Silvia, Vasilache Andreea – Ioana, Vătămanu Cătălina – Mălina, Zaharia Larisa – Adriana, însoţiţi de dna prof. Sârbu Diana şi dna bibl. Zuran Luminiţa – Ludmila.

Au avut loc activităţi de prezentare a ţărilor şi şcolilor partenere, ateliere de lucru, jocuri, vizite culturale, ateliere handicraft, activităţi de voluntariat etc.
“A fost o experiență minunată, impresionantă și antrenantă, cu o organizare impecabilă din partea gazdelor. Activitățile diverse și atmosfera relaxantă a determinat ca timpul să se scurgă foarte repede iar despărțirea elevilor noştri de noii prieteni din Polonia nu a fost tocmai ușoară. Cu siguranță, reîntâlnirea din România, care va avea loc în octombrie 2018, este așteptată cu nerăbdare” – Zuran Luminiţa.

“Întâlnirea transnațională din Polonia a fost o experiență minunată. Nu mi-am putut închipui că se poate lega o prietenie atât de strânsă cu cineva pe care abia l-ai cunoscut. Am avut impresia că ne cunoaștem de foarte mult timp” – Vătămanu Cătălina – Ioana

“Activitatea la care am participat în săptămâna petrecută la Nisko, în Polonia, ca alternativă pentru petrecerea timpului liber fărăr telefon, a fost o adevărată experiență plăcută și utilă. Interacțiunea permanentă cu ceilalți colegi din ţările partenere, m-a ajutat foarte mult să-mi dezvolt competenţele de limbă engleză” – Vătămanu Cătălina – Mălina.

Următoarea activitate transnaţională de învăţare va avea loc în Belgia, în luna aprilie 2018. Din şcoala noastră vor participa 6 elevi şi două cadre didactice. Selecţia participanţilor s-a făcut conform procedurii de selecţie, în mod transparent şi respectând principiul egalităţii de şanse.

Elevii din grupul ţintă sunt foarte interesaţi de activităţile proiectului, participă, lucrează, se distrează împreună, conştientizând că prieteniile sincere şi adevărate sunt în viaţa reală, nu în cea virtuală, că un like ori un smiley nu au cum să înlocuiască o îmbrăţisare, un zambet, o discuţie reală, iar momentele petrecute cu prietenii, cu familia, cu persoana iubita, sunt cele care ne creează emoţii puternice şi memorabile.

Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+. Acest material reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Scridb filter
This entry was posted in TURN OFF. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *