Prima activitate transnațională de învăţare din cadrul proiectului ”TURN OFF” s-a desfășurat în perioada 22-26 ianuarie 2018, la şcoala parteneră, Liceum Ogolnoksztalcace im. Stefana Czarnieckiego, din localitatea Nisko, Polonia. Din şcoala noastră au participat elevii: Batistă Diana, Butnaru Alexandru – Iulian, Dranga Andrei – Cornel, Ioniţă Estera – Silvia, Vasilache Andreea – Ioana, Vătămanu Cătălina – Mălina, Zaharia Larisa – Adriana, însoţiţi de dna prof. Sârbu Diana şi dna bibl. Zuran Luminiţa – Ludmila.
Au avut loc activităţi de prezentare a ţărilor şi şcolilor partenere, ateliere de lucru, jocuri, vizite culturale, ateliere handicraft, activităţi de voluntariat etc.
“A fost o experiență minunată, impresionantă și antrenantă, cu o organizare impecabilă din partea gazdelor. Activitățile diverse și atmosfera relaxantă a determinat ca timpul să se scurgă foarte repede iar despărțirea elevilor noştri de noii prieteni din Polonia nu a fost tocmai ușoară. Cu siguranță, reîntâlnirea din România, care va avea loc în octombrie 2018, este așteptată cu nerăbdare” – Zuran Luminiţa.
“Întâlnirea transnațională din Polonia a fost o experiență minunată. Nu mi-am putut închipui că se poate lega o prietenie atât de strânsă cu cineva pe care abia l-ai cunoscut. Am avut impresia că ne cunoaștem de foarte mult timp” – Vătămanu Cătălina – Ioana
“Activitatea la care am participat în săptămâna petrecută la Nisko, în Polonia, ca alternativă pentru petrecerea timpului liber fărăr telefon, a fost o adevărată experiență plăcută și utilă. Interacțiunea permanentă cu ceilalți colegi din ţările partenere, m-a ajutat foarte mult să-mi dezvolt competenţele de limbă engleză” – Vătămanu Cătălina – Mălina.
Următoarea activitate transnaţională de învăţare va avea loc în Belgia, în luna aprilie 2018. Din şcoala noastră vor participa 6 elevi şi două cadre didactice. Selecţia participanţilor s-a făcut conform procedurii de selecţie, în mod transparent şi respectând principiul egalităţii de şanse.
Elevii din grupul ţintă sunt foarte interesaţi de activităţile proiectului, participă, lucrează, se distrează împreună, conştientizând că prieteniile sincere şi adevărate sunt în viaţa reală, nu în cea virtuală, că un like ori un smiley nu au cum să înlocuiască o îmbrăţisare, un zambet, o discuţie reală, iar momentele petrecute cu prietenii, cu familia, cu persoana iubita, sunt cele care ne creează emoţii puternice şi memorabile.
Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.
Scridb filter